2022 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ EK İLANI

2022 Proje Dönemi 31/07/2024 tarihinde sona erecektir. Öğrenci hareketliliği bütçesinde kalan hibenin kullandırılması amacıyla ek ilana çıkılmaktadır. Elinde hazır kabul mektubu olan, yeşil pasaportu olan veya gri pasaport ile yurt dışına çıkabilecek öğrencilerin başvuru yapmaları önemlidir. Asgari 2 aylık sürenin sağlanması amacıyla hareketliliğin en geç 1 Haziran 2024'te başlaması zorunludur. Mevcut kabul mektupları ile başvuru yapıldıktan sonra tarihe ilişkin güncellemeler Haziran ayına kadar yapılabilecektir.

Başvuru sayfası sistemde 6 Mayıs 2024 08:00 itibariyle aktif olacaktır. 2022 Proje Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği için başvuruda bulunacak öğrencilerin, öncelikle “https://erasmusbasvuru.ua.gov.trsayfasından yapılacaktır. Ardından E-devlet üzerinden giriş yaparakEge Üniversitesi 2022 Proje Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği Ek İlanı” adlı ilana erişmeleri gerekmektedir. Öğrenciler, gerekli belgelerin dijital kopyalarını 10 Mayıs 2024 17:00'a kadar sisteme yüklemelidirler. Belgeler Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne veya Bölüm Koordinatörlerine elden veya e-posta yoluyla iletilmeyecektir.

* Staj hareketliliği asgari 60 gün olarak gerçekleştirilmelidir. 60 günlük süreye haftasonu dahildir ancak Ulusal Ajans'ın kuralına göre 12 aylık süre 360 gün üzerinden hesaplandığından parmak hesabına göre süre hesaplaması yapılmamalıdır. Asgari süre hesaplanırken, ekte yer alan "Süre ve Hibe Hesaplama Aracı" kullanılmaldır. Bu excelde "Start ve End Date" kısımlarına staj yapılması planlanan başlangıç ve bitiş günleri girilerek toplam staj günleri "Total granted days" satırından kontrol edilebilir.

2022 Proje Dönemi Ek İlanı için tıklayınız.

2022 Proje Dönemi Türkiye Ulusal Ajansı El Kitabı için tıklayınız.