OFİS GÖRÜŞME SAATLERİ: 09.30-11.30 / 13.30-15.30
Dosya açtırmak için aşağıdaki belgenin üst bölümünü kişisel bilgilerinizle doldurup, yerleştirildiğiniz ülkeden sorumlu Erasmus Uzmanına maille iletiniz. (Alttaki kutucuklara işaretleme yapmayınız.)
*Lisans öğrencilerine ait Checklist Belgesi için tıklayınız.
*Lisansüstü öğrencilere ait Checklist Belgesi için tıklayınız.
2024 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON SUNUMU için tıklayınız.
2024 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Oryantasyon Sunumu Youtube Kaydı için tıklayınız.
HAREKETLİLİKTEN ÖNCE
1- Erasmus+ Online Learning Agreement (Online Öğrenim Anlaşması)
*OLA yapmanız için takip etmeniz gereken adımlar için tıklayınız.
*Bölümünüze ait kodun tam karşılığı yok ise içerik olarak en uygun kodu yazınız.
*Resmi - özel kurum ve kuruluşlara verilecek tüm belge (vize/pasaport/sgk/yurt belgesi/İngilizce-Türkçe ilgili makama vb…) talepleri içindir. Pdf formatındaki imzalı belge Erasmus Ofisi’nde sorumlu danışmana mail yoluyla KABUL MEKTUBU İLE BİRLİKTE gönderilecektir.
*Öğrenci tarafından doldurulup imzalanarak Yüksekokul/Fakülte/Enstitü yönetim kurulu kararı ile Koordinatörlüğümüze gönderilecektir.
5- HİBESİZ YARARLANMA
a) Hibesiz yararlanmak isteyen öğrencinin doldurması gereken dilekçe
*Dilekçe öğrenci tarafından doldurulur ve imzalı haliyle ilgili birim koordinatörüne teslim edilir. Birim koordinatörünün öğrencinin öğrenim görmeyi talep ettiği kurumda kontenjan bulunduğuna dair onay yazısı ve öğrenci dilekçesi, Yüksekokul/Fakülte/Enstitü yönetim kurulu kararı ile Koordinatörlüğümüze gönderilir. Öğrenci dilekçesinin YKK onayı ile Koordinatörlüğümüze ulaşmasının ardından öğrencinin dosya işlemleri başlatılır.
b) Kendinden önceki yedek öğrencilerden alınması gereken dilekçe
HAREKETLİLİK SIRASINDA
1- Confirmation of Study Period
*Belgenin ‘Arrival’ kısmının kuruma ulaşılmasının ardından; ‘Departure’ kısmının ise kurumda öğrenimin tamamlanmasının ardından imzalatılması gerekmektedir.
2- Erasmus+ Ders Değişikliği Formu (OLA sisteminizde LA belgenizin tüm onayları tamamlandıktan sonra Online During the Mobility üzerinden değişiklik işlemi yapabilirsiniz.
3- Dönem Uzatma Belgesi (Extention Form)
HAREKETLİLİK SONRASINDA
DOSYA KAPATMA İŞLEMLERİ İÇİN:
*LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN YAPMASI GEREKENLER İÇİN TIKLAYINIZ.
*LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER İÇİN TIKLAYINIZ.
HAREKETLİLİK SONRASI İÇİN BELGELER:
1- Lisans Akademik Tanınma Belgesi
*Bölüm Erasmus Koordinatörü tarafından doldurulup imzalanarak Yüksekokul/Fakülte yönetim kurulu kararı ile Koordinatörlüğümüze gönderilecektir.
2- Lisansüstü Öğrenciler için Örnek Tez Onay Belgesi (Confirmation of Thesis)
*Bu belge karşı kurum tarafından antetli kağıda basılmalı ve onaylanmalıdır. (imzalı ve mühürlü olmalıdır.)
3- Lisansüstü Akademik Tanınma Belgesi
*Bölüm Erasmus Koordinatörü tarafından doldurulup imzalanarak Enstitü yönetim kurulu kararı ile Koordinatörlüğümüze gönderilecektir.
4- Dönüş aşamasında yapılacak OLS 2. Sınav Sonuç Ekran Görüntüsünü ilgili Erasmus uzmanına mail yoluyla gönderiniz.
5- Mailinize iletilen AB Anketini online olarak tamamlayınız.
6- E.Ü. ECTS Not Dönüşüm Tablosu
* Üniversitemiz Erasmus öğrencilerinin akademik tanınma belgelerinde saydırılacak derslerin not karşılıklarının Değişim Programları Yönergesi'nde belirtilen tablo esas alınarak yazılması gerekmektedir. Değişim Programları Yönergesi için bkz: https://oidb.ege.edu.tr/files/oidb/icerik/files/yonergeler/degisim_programi.pdf
7- Ege Üniversitesi Giden Öğrenci Memnuniyet Anketi
8- Ege Üniversitesi UİK Dönen Öğrenci Memnuniyet Anketi
***HAK EDİLEN HİBENİN HESAPLANMASI HAKKINDA***
Erasmus öğrencilerinin hibe hesaplaması , fiziksel hareketlilik yani öğrencilerin yurtdışında fiziksel olarak öğrenim gördükleri süre baz alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamaya esas teşkil eden belgeler öğrenim/hareketlilik sürelerini gösteren confirmation of study period belgesi ve yurtdışı giriş-çıkışlarını gösteren belgelerdir. (pasaport damgaları, e-devlet yurtdışı giriş-çıkış belgesi vb.) Bir başka deyişle değişim öğrencileri, yurt dışında fiziksel olarak öğrenim gördükleri gün sayısı kaç ise, o kadarlık hibe alır. Örneğin maksimum 3.5 aylık hibe sözleşmesi imzalamış bir öğrenci, fiziksel ya da online eğitim için yurt dışında 3 ay bulunmuş ise, 3 aylık hibe alacaktır. Buna ek olarak, öğrenim için kalış süresi üzerinden ödenecek hibe tutarı; hibe sözleşmesinde belirtilen maksimum hibelendirilecek gün sayısı ve buna denk gelen maksimum hibe miktarını aşamaz.
DİĞER BELGELER:
HE Grant Calculation Method (YÖ Hibe Hesaplama Aracı)
*Start ve End Date kısımlarına öğrenim başlangıç bitiş tarihleri yazılarak Ulusal Ajans'ın hesaplama sistemine göre gün hesaplaması yapılır.
Mesafe Hesaplayıcı (Distance Calculator)
Özel İhtiyaç Desteği Ek Hibe Talep Formu