2023 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ EK İLANI

Başvuru sayfası sistemde 22 Ekim 2024 tarihinden itibaren aktif olacaktır. 2023 Proje Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği EK İLANI için başvuruda bulunacak öğrencilerin, “https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr sayfasına e-devlet üzerinden giriş yaparakEge Üniversitesi 2023 Proje Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği EK İLANIadlı ilana erişmeleri gerekmektedir. Öğrenciler, gerekli belgelerin dijital kopyalarını 5 Kasım 2024 tarihine kadar sisteme yüklemelidirler. Belgeler Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne veya Bölüm Koordinatörlerine elden veya e-posta yoluyla iletilmeyecektir.

Proje bitiş süresi olan 31 Temmuz 2025 tarihine kadar asgari 2 aylık staj faaliyeti gerçekleştirilmelidir. Ders dönemi devam eden öğrenci eşzamanlı olarak staj yapamaz. Mezun durumundaki öğrenci başvuru yapamaz ancak mezuniyet sonrasındaki 12 ay içerisinde proje bitiş süresine kadar asgari süreli hareketlilik gerçekleştirilebilir. Tez aşamasındaki lisansüstü öğrenciler, danışman hoca, birim Erasmus koordinatörü ve bağlı bulundukları enstitü onayının alınması koşuluyla tez aşamasında iken staj faaliyetinden yararlanabilirler. Halihazırda Erasmus+ öğrenci hareketliliği (öğrenim veya staj) faaliyeti gerçekleştiren öğrenciler eşzamanlı olarak başvuru yapabilseler de, gerekli koşulları sağlayarak kazanmaları halinde, önceki hareketlilik tamamlanmadan staj faaliyetinden yararlanamazlar.

2023 Proje Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği EK İLANI için tıklayınız.

2023 Proje Dönemi Türkiye Ulusal Ajansı El Kitabı için tıklayınız.

Erasmus+ Koordinatörler listesi için tıklayınız.

Ege Üniversitesi Yabancı Dil Eşdeğerlik Tablosu için tıklayınız.

Lisans Not Dönüşüm Tablosu için tıklayınız.

Lisansüstü Not Dönüşüm Tablosu için tıklayınız.

İçerme Desteği Ek Hibe Talep Formu için tıklayınız.

Süre ve Hibe Hesaplama Aracı için tıklayınız.

Örnek Kabul Mektubu 1 için tıklayınız.

Örnek Kabul Mektubu 2 için tıklayınız.

* Staj hareketliliği asgari 60 gün olarak gerçekleştirilmelidir. 60 günlük süreye haftasonu dahildir ancak Ulusal Ajans'ın kuralına göre 12 aylık süre 360 gün üzerinden hesaplandığından parmak hesabına göre süre hesaplaması yapılmamalıdır. Asgari süre hesaplanırken, ekte yer alan "Süre ve Hibe Hesaplama Aracı" kullanılmaldır. Bu excelde "Start ve End Date" kısımlarına staj yapılması planlanan başlangıç ve bitiş günleri girilerek toplam staj günleri "Total granted days" satırından görülebilir.