ÖNEMLİ DUYURU: CORONA VİRÜS HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Değerli Öğrencilerimiz,

Öncelikle Çin’de başlayıp Avrupa dahil dünyanın bir çok noktasını etkisi altına almış olan Corona Virüs salgını nedeniyle endişeli olabileceğinizi biliyor ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Salgın ile ilgili haberleri Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü olarak Rektörlüğümüz ile birlikte yakından takip ediyoruz. Bu süreci hem güvenli ve sağlıklı hem de mağdur olmadan atlatabilmeniz için önlemler almaya çalışıyoruz. Özellikle üzerinde çalıştığımız konu, şuan tehlikeli kabul edilen bölgelerde olan öğrencilerimizin durumunun mücbir sebep olarak kabul edilmesini sağlamak.

Öncelikle virüs salgını hakkındaki endişe verici haberler nedeniyle Erasmus öğrencilerimizin güvenliğini sağlayabilmek amacıyla Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nden bilgilendirme istedik. Büyükelçiliğimizden gelen cevap şu şekildedir:

İtalya’da Koronavirüs (COVID-19) vakalarında ve bu virüs kaynaklı ölümlerde son günlerde artış yaşandığı gözlemlenmekte olup, hastalığın ne şekilde ve nereye sirayet edeceği tabiatıyla bilinememektedir.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın, zorunlu olmadıkça, İtalya’nın Koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri önemle tavsiye olunur.

Öte yandan, İtalya’da ikamet eden veya bu ülkeye seyahat etmek zorunda olan vatandaşlarımızın sağlık önlemlerine azami düzeyde riayet etmeleri;

Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuz ile İtalyan resmi makamları ve Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklama ve uyarılarını yakından takip etmeleri önem arzetmektedir.

Bununla birlikte, Büyükelçiliğimizce ortaya çıkan durum çerçevesinde vatandaşlarımızın bu aşamada İtalya’ya yapacakları seyahatleri ileri bir tarihe ertelemeleri tavsiyesinde bulunulmakta olup, Dışişleri Bakanlığımızca yapılan konuyla ilgili seyahat uyarısının linki de ihtiyaten aşağıda iletilmektedir.

Koordinatörlük olarak İtalya’daki öğrencilerimizin bilgilerini Roma Büyükelçiliğimiz ile paylaştık. Öğrencilerimiz de ihtiyaç halinde Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuza aşağıdaki telefonlardan ulaşabilir:

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) Bu telefona 7/24 ulaşabilirsiniz.

Roma Büyükelçiliği (+39 06 445 941)

Acil Durum Nöbetçi Telefon Numarası (+39 340 176 64 31)

E-Posta:    ambasciata.roma@mfa.gov.tr

Milano Başkonsolosluğu (+39 02 318 368 00)

Acil Durum Nöbetçi Telefon Numarası (+39 331 678 32 68)

E-posta:     consolato.milano@mfa.gov.tr

Aynı günün akşamı Ulusal Ajans, e-mail yoluyla koordinatörlüğümüze, CORONA (Covid19) Virüsü Hakkında Erasmus+ ve ESC Programları Yararlanıcılarına şu şekilde bir duyuru geçtiğini bildirildi.

“Aralık ayında Çin’de görülen ve Avrupa’ya da sıçramış olan Corona (Covid-19) Virüsü ile ilgili olarak;

Türkiye Ulusal Ajansı; yararlanıcılarımızın Erasmus+ ve ESC Programları kapsamında virüsten etkilenen bölgelere yapacakları hareketliliklerine ilişkin programlarını, iptal veya erteleme yönünde yeniden gözden geçirmelerini önemle tavsiye etmektedir.

Virüsten etkilenen bölgelere ve bu bölgelerden ülkemize yapılacak hareketliliklerin iptal edilmesi, ertelenmesi veya farklı bir yerde gerçekleştirilmesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “mücbir sebep” kabul edilecektir. Bu kapsamda, hareketliliklerinde değişiklik yapmak veya iptal etmek isteyen yararlanıcılarımızın Ajansımız proje uzmanları ile iletişime geçmesi önem arz etmektedir.

Yararlanıcılarımızın ihtiyaç hissettikleri anda bulundukları bölgeden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları ile irtibata geçebileceklerini hatırlatırız:

Başkonsolosluklarımızın irtibat bilgilerine http://www.mfa.gov.tr/yurtdisi-teskilati.tr.mfa adresinden erişilebilmektedir.”

Duyuru metnine şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://www.ua.gov.tr/haberler/corona-covid19-virus-hakkinda-duyuru/

Tüm öğrencilerimizden, virüs ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığımız web sitesinde yayınlanan bilgileri ve korunmak için neler yapılabileceğini incelemelerini önemle rica ederiz. Bu bilgiler için: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov.html

Öğrencilerimizin güvende olması ve ülkemize dönmeyi tercih etmeleri durumunda öngörülemeyen bir mağduriyet yaşamaması için, konu üniversitemizin ilgili birimleriyle ve büyükelçiliklerimizle istişare edilmektedir. Henüz süreç tam olarak belirlenmemiştir ve belirlenebildiği an size bilgilendirme e-postası atılacaktır. Süreç ile ilgili endişelerinize dair koordinatörlüğümüzle iletişim kurmaktan lütfen çekinmeyiniz: https://international.ege.edu.tr/tr-8063/iletisim.html

Bu konudaki gelişmeleri yakından takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Çok isteyerek katıldığınız değişim programında sağlığınızı tehdit eden böylesine bir küresel şanssızlık yaşadığınız için çok üzgün olduğumuzu bildirir, tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü